Удосконалення обліку і контролю загальновиробничих витрат сільськогосподарського підприємства - Окулов, Данил Валентинович; Okulov, Danyl (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження стану обліку і контролю загальновиробничих витрат та пошук шляхів їх удосконалення на конкретному підприємстві. Об’єктом дослідження є процес виокремлення та накопичення загальновиробничих витрат в сільськогосподарських підприємствах. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних та практичних засад обліку і контролю загальновиробничих витрат в сільськогосподарському підприємстві Методи дослідження: методи абстрагування та синтезу, наукового узагальнення, аналізу, діалектичний і системний підходи, статистичного спостереження та порівняння. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye doslidzhennia stanu obliku i kontroliu zahalnovyrobnychykh vytrat ta poshuk shliakhiv yikh udoskonalennia na konkretnomu pidpryiemstvi. Obiektom doslidzhennia ye protses vyokremlennia ta nakopychennia zahalnovyrobnychykh vytrat v silskohospodarskykh pidpryiemstvakh. Predmetom doslidzhennia ye sukupnist teoretychnykh, metodychnykh ta praktychnykh zasad obliku i kontroliu zahalnovyrobnychykh vytrat v silskohospodarskomu pidpryiemstvi Metody doslidzhennia: metody abstrahuvannia ta syntezu, naukovoho uzahalnennia, analizu, dialektychnyi i systemnyi pidkhody, statystychnoho sposterezhennia ta porivniannia.
Udoskonalennia obliku i kontroliu zahalnovyrobnychykh vytrat silskohospodarskoho pidpryiemstva
Keywords: загальновиробничі витати; general manufacturing invoices; облік; accounting; контроль; control; управлінські рішення; management solutions; оптимізація витрат; cost optimization