Декоративні ліани у вертикальному озелененні дитячих дошкільних навчальних закладів м. Дніпро - Мильнікова, Ольга Олександрівна; Mylnikova, Olga; Ільченко, Лариса Анатоліївна; Ilchenko, Larysa (ПНПУ ім. В. Г. Короленка, 2024)
Для уникнення одноманітності сприйняття елементів вертикального озеленення і формування більш стійких багатовидових культурфітоценозів пропонуємо більш активно залучати до асортименту витких рослин в насадженнях на територіях дошкільних навчальних закладів перспективні види ліан (жимолость капріфоль, гірчак бальджуанський, ломиніс виноградолистий, лимонник китайський, вістерія китайська, дикий виноград тригострокінцевий, виноградівник) та їх декоративні форми. Dlia unyknennia odnomanitnosti spryiniattia elementiv vertykalnoho ozelenennia i formuvannia bilsh stiikykh bahatovydovykh kulturfitotsenoziv proponuiemo bilsh aktyvno zaluchaty do asortymentu vytkykh roslyn v nasadzhenniakh na terytoriiakh doshkilnykh navchalnykh zakladiv perspektyvni vydy lian (zhymolost kaprifol, hirchak baldzhuanskyi, lomynis vynohradolystyi, lymonnyk kytaiskyi, visteriia kytaiska, dykyi vynohrad tryhostrokintsevyi, vynohradivnyk) ta yikh dekoratyvni formy.
Ornamental lianas in vertical gardening of the children's preschool educational institutions city Dnipro
Keywords: ліани; lianas; виткі рослини; climbis plants; вертикальне озеленення; vertical gardening; декоративні види; ornamental species