Вплив техногенного забруднення території Нікопольського району на інтенсивність акумуляції важких металах у агроценозах яблуні - Пасютін, Сергій Володимирович; Pasiutin, Serhii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Метою даної роботи є вивчення розподілу важких металів, зокрема кадмію, свинцю, марганцю та заліза, в різних частинах яблуні. Об’єкт досліджень – Розподіл цих важких металів у рослині Предмет досліджень –Рослини яблуні.Metoiu danoi roboty ye vyvchennia rozpodilu vazhkykh metaliv, zokrema kadmiiu, svyntsiu, marhantsiu ta zaliza, v riznykh chastynakh yabluni. Obiekt doslidzhen – Rozpodil tsykh vazhkykh metaliv u roslyni Predmet doslidzhen –Roslyny yabluni.
Vplyv tekhnohennoho zabrudnennia terytorii Nikopolskoho raionu na intensyvnist akumuliatsii vazhkykh metalakh u ahrotsenozakh yabluni
Keywords: важкі метали; vazhki metaly; кадмій; kadmii; свинець; svynets; марганець; marhanets; заліз"; zaliz"; яблуня; yablunia; рослинність; roslynnist; розподіл металів; rozpodil metaliv