Оптимізація технології виробництва молока корів голштинської породи у приватному акціонерному товаристві «Агро-Союз» Синельниківського району Дніпропетровської області - Соколан, Анастасія Костянтинівна; Sokolan, Anastasiia Kostiantynivna (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
Зважаючи на інтенсивність використання великої рогатої худоби та умови утримання в фермерських господарствах, що сформувались за останні десять років, сформувалась наукова парадигма, за якою використання у стаді, спроможність бути високопродуктивними, стійкими до технологічних змін та мати високу відтворювальну здатність можуть виключно конституційно міцні тварини, які здатні буди здоровими. У цьому контексті тема наших наукових досліджень має актуальність та практичне значення. Метою роботи була оптимізація технології виробництва молока корів голштинської породи шляхом відбору за типами конституції. Zvazhaiuchy na intensyvnist vykorystannia velykoi rohatoi khudoby ta umovy utrymannia v fermerskykh hospodarstvakh, shcho sformuvalys za ostanni desiat rokiv, sformuvalas naukova paradyhma, za yakoiu vykorystannia u stadi, spromozhnist buty vysokoproduktyvnymy, stiikymy do tekhnolohichnykh zmin ta maty vysoku vidtvoriuvalnu zdatnist mozhut vykliuchno konstytutsiino mitsni tvaryny, yaki zdatni budy zdorovymy. U tsomu konteksti tema nashykh naukovykh doslidzhen maie aktualnist ta praktychne znachennia. Metoiu roboty bula optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka koriv holshtynskoi porody shliakhom vidboru za typamy konstytutsii.
Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka koriv holshtynskoi porody u pryvatnomu aktsionernomu tovarystvi «Ahro-Soiuz» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: оптимізація технології виробництва молока; optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka; інтенсивність використання корів; intensyvnist vykorystannia koriv; високопродуктивні корови; vysokoproduktyvni korovy; відтворювальна здатність корів; vidtvoriuvalna zdatnist koriv; конституція тварин; konstytutsiia tvaryn