Інформаційні технології в управлінні водним режимом зрошуваних земель - Ткачук, А.В.; Tkachuk, A. (ДВНЗ "ХДАУ", 2019)
Отже, виходячи із вищевикладеного при використанні інформаційних технологій при управлінні водним режимом зрошуваних земель необхідно прийняти до уваги такі чинники, що можуть значно погіршити якість: вхідні данні мають бути згруповані в залежності від методу, способу отримання інформації, а також приладів якими проводились вимірювання, служб та організацій, що представляють використані інформаційні технології; інформаційні технології мають бути однотипними (електронні ресурси, довідники, офіційні архівні данні, тощо); за умови використання інформації необхідно оцінювати достовірність даних. Otzhe, vykhodiachy iz vyshchevykladenoho pry vykorystanni informatsiinykh tekhnolohii pry upravlinni vodnym rezhymom zroshuvanykh zemel neobkhidno pryiniaty do uvahy taki chynnyky, shcho mozhut znachno pohirshyty yakist: vkhidni danni maiut buty zghrupovani v zalezhnosti vid metodu, sposobu otrymannia informatsii, a takozh pryladiv yakymy provodylys vymiriuvannia, sluzhb ta orhanizatsii, shcho predstavliaiut vykorystani informatsiini tekhnolohii; informatsiini tekhnolohii maiut buty odnotypnymy (elektronni resursy, dovidnyky, ofitsiini arkhivni danni, toshcho); za umovy vykorystannia informatsii neobkhidno otsiniuvaty dostovirnist danykh.
Information technology in the management of water regime of irrigated land
Keywords: управління водним режимом; upravlinnia vodnym rezhymom; зрошувані землі; zroshuvani zemli; інформаційні технології; informatsiini tekhnolohii