Підвищення ефективності насосної станції для потреб сільського господарства - Музика, Євген Олександрович; Muzyka, Yevhen (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
У роботі були розроблені математичні моделі для статичних режимів роботи електроприводу та побудовані механічні характеристики для векторного керування асинхронним електродвигуном. Для вивчення перехідних процесів моменту у функції часу при запуску та навантаженні були використані пакети програмування MATLAB.U roboti buly rozrobleni matematychni modeli dlia statychnykh rezhymiv roboty elektropryvodu ta pobudovani mekhanichni kharakterystyky dlia vektornoho keruvannia asynkhronnym elektrodvyhunom. Dlia vyvchennia perekhidnykh protsesiv momentu u funktsii chasu pry zapusku ta navantazhenni buly vykorystani pakety prohramuvannia MATLAB.
Pidvyshchennia efektyvnosti nasosnoi stantsii dlia potreb silskoho hospodarstva
Keywords: насосний комплекс; nasosnyi kompleks; енергоспоживання; enerhospozhyvannia; регульований електропривод; rehulovanyi elektropryvod