Вплив на продуктивність гібридів кукурудзи густоти стояння рослин і рівня мінерального живлення в умовах фермерського господарства «Білосніжка» Камʼянського району Дніпропетровської області - Руденко, Юрій Леонідович; Rudenko, Yuriy (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
В роботі наведено аналіз та визначено вплив різних строків сівби та густот стояння рослин на особливості використання вологи, ріст і розвиток рослин, формування урожаю насіння соняшнику та його якості, підраховано економічну ефективність його вирощування. На основі ретельного аналізу наведених досліджень виявлено значний влив рівня мінерального живлення та густоти стояння рослин на показники динаміки грунтової вологи в посівах кукурудзи, росту і розвитку рослин, формування урожайності зерна та його якості. V roboti navedeno analiz ta vyznacheno vplyv riznykh strokiv sivby ta hustot stoyannya roslyn na osoblyvosti vykorystannya volohy, rist i rozvytok roslyn, formuvannya urozhayu nasinnya sonyashnyku ta yoho yakosti, pidrakhovano ekonomichnu efektyvnistʹ yoho vyroshchuvannya. Na osnovi retelʹnoho analizu navedenykh doslidzhenʹ vyyavleno znachnyy vlyv rivnya mineralʹnoho zhyvlennya ta hustoty stoyannya roslyn na pokaznyky dynamiky hruntovoyi volohy v posivakh kukurudzy, rostu i rozvytku roslyn, formuvannya urozhaynosti zerna ta yoho yakosti.
Vplyv na produktyvnistʹ hibrydiv kukurudzy hustoty stoyannya roslyn i rivnya mineralʹnoho zhyvlennya v umovakh fermersʹkoho hospodarstva «Bilosnizhka» Kamʼyansʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: кукурудза; corn; ріст і розвиток рослин; plant growth and development; обробіток ґрунту; tillage; економічна ефективність; economic efficiency; охорона праці; labor protection