Підвищення ефективності технічних рішень при експлуатації ґрунтових гідротехнічних споруд - Рудаков, Леонід Миколайович; Rudakov, Leonid (ХДАЕУ, 2021)
Виконані польові дослідження по встановленню сучасного рівня технічної експлуатації гідротехнічних споруд. Проведені візуальні діагностичні обстеження, а також інструментальні дослідження із застосуванням комплеску геофізичних методів природного імпульсного електромагнітного поля Землі (ПІЕМПЗ) та вертикального електричного зондування (ВЕЗ). Достовірність отриманих результатів забезпечується значним обсягом проведених дослідно-методичних робіт та їх практичною реалізацією Field researches on establishment of a modern level of technical operation of hydraulic engineering constructions are executed. Visual diagnostic surveys, as well as instrumental studies using a set of geophysical methods of the Earth's natural pulsed electromagnetic field (PIEMPZ) and vertical electric sounding (SEZ) were conducted. The reliability of the obtained results is ensured by a significant amount of research and methodological work and their practical implementation
Improving the efficiency of technical solutions in the operation of soil hydraulic structures
Keywords: гідротехнічні споруди; hydraulic structures; фільтрація; filtration; підтоплені землі; flooded lands; втрати води; water losses