Ефективність нематофагіну та фенбендазолу ультра 20% за пасалурозу кролів - Дуда, Юлія Вікторівна; Duda, Yuliya; Duda, Y. V.; Duda, J. V.; Duda, Julia; Duda, Y.; Duda, J.; Duda, Yulia; Duda, Yu.; Duda, Yulia V.; Duda, Julia Viktorovna; Duda, Yu. V.; et al. (Черкаська дослідна станція біоресурсів НААН України, 2025)
У роботі досліджено ефективність біологічного препарату нематофагін та хімічного засобу фенбендазол ультра 20% проти пасалурозу у кролів. Встановлено, що обидва препарати знижують інтенсивність інвазії, однак фенбендазол виявився значно ефективнішим. Застосування A. oligospora як біоконтролера демонструє потенціал у зменшенні використання хімічних засобів. U roboti doslidzheno efektyvnist biolohichnoho preparatu nematofahin ta khimichnoho zasobu fenbendazol ultra 20% proty pasalurozu u kroliv. Vstanovleno, shcho obydva preparaty znyzhuiut intensyvnist invazii, odnak fenbendazol vyiavyvsia znachno efektyvnishym. Zastosuvannia A. oligospora yak biokontrolera demonstruie potentsial u zmenshenni vykorystannia khimichnykh zasobiv.
Efektyvnist nematofahinu ta fenbendazolu ultra 20% za pasalurozu kroliv
Дуда Юлія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-0892-0402 Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779
Keywords: фенбендазол; fenbendazol; пасалуроз; pasaluroz; кролі; kroli; нематофагін; nematofahin