Вплив попередників і норми висіву насіння на урожайність пшениці озимої в умовах приватного сільськогосподарського підприємства «Колосок» Дніпровського району Дніпропетровської області - Федянович, Євген Віталійович; Fedianovych, Yevhen Vitaliiovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2023)
Озиму пшеницю, з економічної точки зору відносять до основних хлібних рослин на нашій планеті, а в Україні – це одна з основних рентабельних сільськогосподарських культур, що дозволяє здійснювати виробництво більш продуктивних її сортів, підвищуючи врожайність і якість зерна. Ozymu pshenytsiu, z ekonomichnoi tochky zoru vidnosiat do osnovnykh khlibnykh roslyn na nashii planeti, a v Ukraini – tse odna z osnovnykh rentabelnykh silskohospodarskykh kultur, shcho dozvoliaie zdiisniuvaty vyrobnytstvo bilsh produktyvnykh yii sortiv, pidvyshchuiuchy vrozhainist i yakist zerna.
Vplyv poperednykiv i normy vysivu nasinnia na urozhainist pshenytsi ozymoi v umovakh pryvatnoho silskohospodarskoho pidpryiemstva «Kolosok» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: попередники; poperednyky; сорт; sort; агротехніка; ahrotekhnika; пшениця озима; pshenytsia ozyma; фотосинтетичний потенціал; fotosyntetychnyi potentsial