Формування урожайності та якості плодів яблуні залежно від сортових особливостей в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Побережне» Вінницького району Вінницької області. - Біжко, Євген; Bizhko, Yevhen (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкти вивчення: процес росту, розвитку та плодоношення яблуні різних сортів у виробничих насадженнях ТОВ «Побережне». Мета даної роботи. Визначити вплив сортових особливостей яблуні на формування урожайності та якісних показників плодів в умовах ТОВ «Побережне» Вінницького району Вінницької області. Obiekty vyvchennia: protses rostu, rozvytku ta plodonoshennia yabluni riznykh sortiv u vyrobnychykh nasadzhenniakh TOV «Poberezhne». Meta danoi roboty. Vyznachyty vplyv sortovykh osoblyvostei yabluni na formuvannia urozhainosti ta yakisnykh pokaznykiv plodiv v umovakh TOV «Poberezhne» Vinnytskoho raionu Vinnytskoi oblasti.
Formuvannia urozhainosti ta yakosti plodiv yabluni zalezhno vid sortovykh osoblyvostei v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Poberezhne» Vinnytskoho raionu Vinnytskoi oblasti.
Keywords: яблуня культурна; yablunia kulturna; сорт; sort; плоди; plody; схеми вирощування; skhemy vyroshchuvannia