Вплив технології вирощування на формування врожайності та якості зерна пшениці озимої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Агросвіт» Синельниківського району Дніпропетровської області - Третяк, Анна Іванівна; Tretiak, Anna Ivanivna (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
На чорноземі звичайному проведено вивчення комплексного впливу ресурсозберігаючої системи основного обробітку ґрунту, раціональний спосіб захисту рослин від бур’янів на агрофізичні властивості ґрунту, біометричні показники, врожайність та якість зерна нового сорту пшениці озимої. Експериментально доведено наявність залежності показників агрофізичних властивостей ґрунту та зростання рослин пшениці озимої від різного поєднання досліджуваних агроприйомів, виявлено їх оптимальні поєднання, що дають змогу отримувати стабільно високу врожайність зерна пшениці озимої. Na chornozemi zvychainomu provedeno vyvchennia kompleksnoho vplyvu resursozberihaiuchoi systemy osnovnoho obrobitku gruntu, ratsionalnyi sposib zakhystu roslyn vid burianiv na ahrofizychni vlastyvosti gruntu, biometrychni pokaznyky, vrozhainist ta yakist zerna novoho sortu pshenytsi ozymoi. Eksperymentalno dovedeno naiavnist zalezhnosti pokaznykiv ahrofizychnykh vlastyvostei gruntu ta zrostannia roslyn pshenytsi ozymoi vid riznoho poiednannia doslidzhuvanykh ahropryiomiv, vyiavleno yikh optymalni poiednannia, shcho daiut zmohu otrymuvaty stabilno vysoku vrozhainist zerna pshenytsi ozymoi.
Vplyv tekhnolohii vyroshchuvannia na formuvannia vrozhainosti ta yakosti zerna pshenytsi ozymoi v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Ahrosvit» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: ефективність; efektyvnist; сорт; sort; основний обробіток грунту; osnovnyi obrobitok hruntu; пшениця озима; pshenytsia ozyma; врожайність; vrozhainist; технологія; tekhnolohiia