Переваги та виклики цифровізації аграрного сектору - Ільченко, Тетяна Вікторівна; Ilchenko, Tetiana (Східноєвропейський центр наукових досліджень ; Research Europe, 2024)
Визначено, що перспективи розвитку цифрових технологій в аграрному секторі відкривають безліч можливостей, включаючи економічну вигоду та скорочення негативного впливу хімічних речовин на довкілля. Наприклад, використання дронів, супутників, датчиків та сенсорів дозволяє діагностувати ріст рослин, моніторити стан ґрунту, виявляти зміни у їх складі та температурі. Зібрані дані можуть бути систематизовані з високою точністю та використані для аналізу, надаючи аграрним підприємцям корисну інформацію для прийняття ефективних рішень. Констатовано, що цифровізація в сільському господарстві – концепція, яка спрямована на використання даних, отриманих за допомогою точного землеробства, для оптимізації сільськогосподарських систем і досягнення максимальної ефективності на основі інформації, яку надає технологія. Цифровізація та автоматизація дозволть скорочувати витрати на добрива, паливо, одночасно підвищуючи продуктивність аграрних підприємств і в цілому прибутковість галузі. Іншими словами, це – процес, який дозволятиме приймати та впроваджувати ефективні рішення за допомогою доступних на ринку інноваційних технологічних інструментів. Досліджені основні проблеми та переваги цифровізації аграрного сектору. - It was determined that the prospects for the development of digital technologies in the agricultural sector open many opportunities, including economic benefits and reducing the negative impact of chemicals on the environment. For example, the use of drones, satellites, sensors and sensors allows to diagnose the growth of plants, monitor the condition of the soil, detect changes in their composition and temperature. Collected data can be systematized with high accuracy and used for analysis, providing agricultural entrepreneurs with useful information for making effective decisions. It has been established that digitalization in agriculture is a concept that aims to use data obtained through precision agriculture to optimize agricultural systems and achieve maximum efficiency based on information provided by technology. Digitization and automation will allow reducing the costs of fertilizers and fuel, while simultaneously increasing the productivity of agricultural enterprises and the profitability of the industry as a whole. In other words, it is a process that will allow you to make and implement effective decisions with the help of innovative technological tools available on the market. The main problems and advantages of digitalization of the agricultural sector are studied.
Advantages and challenges of digitization of the agricultural sector
Keywords: аграрний сектор; Agricultural sector; цифрові технології; digital technologies; точне землеробство; precision agriculture; автоматизовані системи; automated systems