Вплив строків сівби на урожайність гібридів ріпаку озимого в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Селлар» Криворізького району Дніпропетровської області - Горбенко, Ігор Олександрович; Horbenko, Ihor Oleksandrovych (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
Основною метою досліджень було встановити оптимальні строки сівби різних гібридів ріпаку озимого в умовах Степу України. Встановлено за рахунок яких факторів відбувається найбільш повна реалізація потенціалу урожайності гібридів ріпаку озимого. В процесі виконання роботи було застосовано такі методи: польовий метод спрямований на визначення взаємозв’язку предмету з об’єктом досліджень; статистичні методи для кореляційного аналізу; порівняльно-розрахунковий метод – визначення економічної ефективності агрозаходів. Osnovnoiu metoiu doslidzhen bulo vstanovyty optymalni stroky sivby riznykh hibrydiv ripaku ozymoho v umovakh Stepu Ukrainy. Vstanovleno za rakhunok yakykh faktoriv vidbuvaietsia naibilsh povna realizatsiia potentsialu urozhainosti hibrydiv ripaku ozymoho. V protsesi vykonannia roboty bulo zastosovano taki metody: polovyi metod spriamovanyi na vyznachennia vzaiemozviazku predmetu z obiektom doslidzhen; statystychni metody dlia koreliatsiinoho analizu; porivnialno-rozrakhunkovyi metod – vyznachennia ekonomichnoi efektyvnosti ahrozakhodiv.
Vplyv strokiv sivby na urozhainist hibrydiv ripaku ozymoho v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Sellar» Kryvorizkoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist; ріпак озимий; ripak ozymyi; гібрид; hibryd; строки сівби; stroky sivby; структура урожайності; struktura urozhainosti; урожайність; urozhainist