Планування використання земельних угідь, підвищення їхньої родючості - Богун, Анастасія; Bohun, Anastasiia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Планувати трансформацію земель (переведення їх з одного виду в інший) треба відповідно до конкретних внутрішніх і зовнішніх умов господарства. У деяких випадках площа більш інтенсивно використовуваних земель (рілля, сади, ягідники, виноградники, хмельники, тутові насадження) може збільшуватися через низьку продуктивність пасовищ і сінокосів або освоєння територій, що не використовуються для сільськогосподарського виробництва (болота, пісок, чагарники тощо), усунути дрібні обриси ріллі та кормових угідь. Planuvaty transformatsiiu zemel (perevedennia yikh z odnoho vydu v inshyi) treba vidpovidno do konkretnykh vnutrishnikh i zovnishnikh umov hospodarstva. U deiakykh vypadkakh ploshcha bilsh intensyvno vykorystovuvanykh zemel (rillia, sady, yahidnyky, vynohradnyky, khmelnyky, tutovi nasadzhennia) mozhe zbilshuvatysia cherez nyzku produktyvnist pasovyshch i sinokosiv abo osvoiennia terytorii, shcho ne vykorystovuiutsia dlia silskohospodarskoho vyrobnytstva (bolota, pisok, chaharnyky toshcho), usunuty dribni obrysy rilli ta kormovykh uhid.
Planuvannia vykorystannia zemelnykh uhid, pidvyshchennia yikhnoi rodiuchosti
Keywords: використання земельних угідь; vykorystannia zemelnykh uhid; планування; planuvannia; підвищення родючості; pidvyshchennia rodiuchosti