Обґрунтування впливу гранулометричного складу продуктів розмелу на якість пшеничного хлібопекарського борошна - Кононович, Ростислав Олександрович; Kononovych, Rostyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Найважливішим напрямом розвитку сучасного харчового виробництва є створення безвідходних технологій, що дозволяють виробляти конкурентоспроможну продукцію, зокрема функціонального призначення. Найбільшою мірою цим вимогам відповідає виробництво пектину та пектинопродуктів із вторинних рослинних сировинних ресурсів. «Зміна екологічної ситуації у багатьох регіонах України, що супроводжується забрудненням довкілля та харчових продуктів токсичними речовинами, вимагає, крім забезпечення їхньої безпеки, також проведення профілактичних заходів, що, своєю чергою, обумовлює необхідність розширення виробництва пектину». Naivazhlyvishym napriamom rozvytku suchasnoho kharchovoho vyrobnytstva ye stvorennia bezvidkhodnykh tekhnolohii, shcho dozvoliaiut vyrobliaty konkurentospromozhnu produktsiiu, zokrema funktsionalnoho pryznachennia. Naibilshoiu miroiu tsym vymoham vidpovidaie vyrobnytstvo pektynu ta pektynoproduktiv iz vtorynnykh roslynnykh syrovynnykh resursiv. «Zmina ekolohichnoi sytuatsii u bahatokh rehionakh Ukrainy, shcho suprovodzhuietsia zabrudnenniam dovkillia ta kharchovykh produktiv toksychnymy rechovynamy, vymahaie, krim zabezpechennia yikhnoi bezpeky, takozh provedennia profilaktychnykh zakhodiv, shcho, svoieiu cherhoiu, obumovliuie neobkhidnist rozshyrennia vyrobnytstva pektynu».
Obgruntuvannia vplyvu hranulometrychnoho skladu produktiv rozmelu na yakist pshenychnoho khlibopekarskoho boroshna
Keywords: яблука; yabluka; пектин; pektyn; технологія; tekhnolohiia; харчові вироби; kharchovi vyroby; пектинові речовини; pektynovi rechovyny; температура; temperatura; концентрація; kontsentratsiia; тривалість; tryvalist; показники якості; pokaznyky yakosti; процес; protses