Ефективність агротехнічних і хімічних заходів боротьби з бур’янами в посівах сої в умовах сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Вікторія" Дніпровського району Дніпропетровської області - Котленко, Максим Володимирович; Kotlenko, Maksym Volodymyrovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2023)
В сучасних умовах з метою економії енергоресурсів, постійним потеплінням клімату виникає необхідність в подальшому і більш детальному вивченні поєднання агротехнічних і хімічних методів знищення бурянів, а саме зміни густоти стояння та біометричних показників стояння сої, забур’яненості, формування врожаю зерна і економічної ефективності вирощування сої залежно від забур’яненості агроценозу. V suchasnykh umovakh z metoiu ekonomii enerhoresursiv, postiinym poteplinniam klimatu vynykaie neobkhidnist v podalshomu i bilsh detalnomu vyvchenni poiednannia ahrotekhnichnykh i khimichnykh metodiv znyshchennia burianiv, a same zminy hustoty stoiannia ta biometrychnykh pokaznykiv stoiannia soi, zaburianenosti, formuvannia vrozhaiu zerna i ekonomichnoi efektyvnosti vyroshchuvannia soi zalezhno vid zaburianenosti ahrotsenozu.
Efektyvnist ahrotekhnichnykh i khimichnykh zakhodiv borotby z burianamy v posivakh soi v umovakh silskohospodarskoho tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu "Viktoriia" Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: соя; soia; боронування; boronuvannia; густота рослин сої; hustota roslyn soi; гербіциди; herbitsydy; бур’яни; buriany