Системи сівозмін та обробітку ґрунту у Степу України - Цилюрик, Олександр Іванович; Tsyliuryk, Oleksandr; Горщар, Владислав Іванович; Horshchar, Vladyslav; Румбах, Михайло Юрійович; Rumbakh, Mihaylo; Котченко, Марина Валентинівна; Kotchenko, Marina (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Розробка і впровадження сівозмін – це важливий агрозахід, що не потребує додаткових матеріальних коштів, але сприяє підвищенню врожайності польових культур і відтворенню родючості ґрунтів за умови використання одночасно відповідної системи основного обробітку і удобрення ґрунту, добору сучасних високопродуктивних сортів, гібридів рослин та необхідних ефективних заходів по їх захисту. Rozrobka i vprovadzhennia sivozmin – tse vazhlyvyi ahrozakhid, shcho ne potrebuie dodatkovykh materialnykh koshtiv, ale spryiaie pidvyshchenniu vrozhainosti polovykh kultur i vidtvorenniu rodiuchosti gruntiv za umovy vykorystannia odnochasno vidpovidnoi systemy osnovnoho obrobitku i udobrennia gruntu, doboru suchasnykh vysokoproduktyvnykh sortiv, hibrydiv roslyn ta neobkhidnykh efektyvnykh zakhodiv po yikh zakhystu.
Systemy sivozmin ta obrobitku gruntu u Stepu Ukrainy
Keywords: польові культури; polovi kultury; сівозміни; sivozminy; обробіток ґрунту; obrobitok gruntu; врожайність; vrozhainist