Аналіз насіннєвої продуктивності та якості насіння робінії звичайної у парках м. Дніпропетровськ - Бессонова, Валентина Петрівна; Bessonova, Valentina; Іванченко, Ольга Євгенівна; Ivanchenko, Olga (Запорізький національний університет, 2014)
Вивчено насіннєву продуктивність та якісні характеристики насіння робінії звичайної парків м. Дніпропетровськ. Встановлено зниження кількості бобів на модельній гілки рослин, довжини і ширини бобів, маси 1000 насінин, розмірів останніх, схожості щодо контролю, особливо в парках ім. М. Калініна, Л. Глоби, лісопарку Західний.The studies of speed seeds germination shows about slower germination seeds of Robinia pseudoacacia, growing in the M. Kalinin and B. Khmelnitsky parks. If on the 5th day in these parks, as well as in the parks iby T. Shevchenko and L. Globa quantity of germinated seeds was almost the same, then over time the intensity of germination in plants the last two parks becomes larger. The total quantity of seeds germinated on the 15th day equally 48,96 and 52,37 %, respectively, in the M. M. Kalinin and B. Khmelnitsky park – 29,47 and 38,68 %.
Аnalysis of seminal production and seed quality Robinia pseudoacacia l. in the parks Dnepropetrovsk
Keywords: Робінія звичайна; Robinia ordinary; парки м. Дніпропетровськ; parks of Dnepropetrovsk; забруднення навколишнього середовища; environmental pollution media; продуктивність насіння; seed productivity; проростання насіння; germination seeds