Розвиток і впровадження еколого-адаптивних систем ведення сільського господарства в Дніпропетровській області - Кобець, Анатолій Степанович; Kobets, Anatoly S.; Харитонов, Микола Миколайович; Kharitonov, Mykola; Грицан, Юрій Іванович; Gritsan, Yuriy; Катан, Людмила Ігорівна; Katan,Lyudmila (Житомирський національний агроекологічний університет Полісся, 2015)
Основи для розвитку еколого-адаптивних систем ведення сільського господарства у степовій зоні України були закладені ще у 50-60-х роках минулого століття завдяки плідній роботі декількох колективів вчених з Дніпропетровського сільськогосподарського інституту (ДСГІ). Передумовою для виконання подібних досліджень став потужний аграрно-ресурсний потенціал та наявність величезної мінерально-ресурсної бази природно-економічного регіону Придніпров’я. The foundations for the development of ecological-adaptive farming systems in the steppe zone of Ukraine were laid in the 1950's and 1960's thanks to the fruitful work of several teams of scientists from the Dnipropetrovsk Agricultural Institute (DRGI). The prerequisite for such studies was the strong agricultural-resource potential and the presence of a huge mineral-resource base of the natural and economic region of the Dnieper region.
Development and implementation of ecological-adaptive farming systems in Dnipropetrovsk region
Keywords: еколого-адаптивні системи; ecological-adaptive systems; сільське господарство; Agriculture; Дніпропетровська область; Dnipropetrovsk region