Удосконалення процесу управління персоналом в аграрному підприємстві - Кутова, Вікторія Олександрівна; Kutova, Viktoriia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Мета цієї роботи полягає у вивченні процесу управління персоналом підприємства та розробленні заходів з його удосконалення за конкретних умов. Для досягнення цієї мети ставилися наступні завдання: - аналіз теоретичних аспектів кадрового менеджменту організації; - вивчення економічного стану аграрного підприємства "ЯЛИНІВСЬКЕ 2007"; - опис кадрового складу фермерського господарства та оцінка ефективності його використання; - розробка заходів з удосконалення системи управління персоналом на підприємстві фермерського господарства. Предметом дослідження є кадрові аспекти управління організацією у фермерському господарстві "ЯЛИНІВСЬКЕ 2007". Об'єктом дослідження в цій роботі є процес управління персоналом у сільському фермерському господарстві "ЯЛИНІВСЬКЕ 2007" у Житомирському районі Житомирської області. Для проведення досліджень використовувалися наступні джерела інформації: річні звіти ФГ "ЯЛИНІВСЬКЕ 2007", дані з обліку за окремими рахунками, фінансово-економічна звітність, статутні документи, положення про структурні підрозділи, штатний розпис, навчально-наукові публікації та літературні джерела з питань управління персоналом та економіки. У дослідженні були використані різноманітні методи економічного та соціально-психологічного аналізу, зокрема, методи: монографічного аналізу, абстрактно-логічного підходу, графічного моделювання, аналізу взаємозв'язків, економіко-математичного моделювання, анкетування, тестування, спостере-ження, інтерв'ювання та опитування. Meta tsiiei roboty poliahaie u vyvchenni protsesu upravlinnia personalom pidpryiemstva ta rozroblenni zakhodiv z yoho udoskonalennia za konkretnykh umov. Dlia dosiahnennia tsiiei mety stavylysia nastupni zavdannia: - analiz teoretychnykh aspektiv kadrovoho menedzhmentu orhanizatsii; - vyvchennia ekonomichnoho stanu ahrarnoho pidpryiemstva "IaLYNIVSKE 2007"; - opys kadrovoho skladu fermerskoho hospodarstva ta otsinka efektyvnosti yoho vykorystannia; - rozrobka zakhodiv z udoskonalennia systemy upravlinnia personalom na pidpryiemstvi fermerskoho hospodarstva. Predmetom doslidzhennia ye kadrovi aspekty upravlinnia orhanizatsiieiu u fermerskomu hospodarstvi "IaLYNIVSKE 2007". Obiektom doslidzhennia v tsii roboti ye protses upravlinnia personalom u silskomu fermerskomu hospodarstvi "IaLYNIVSKE 2007" u Zhytomyrskomu raioni Zhytomyrskoi oblasti. Dlia provedennia doslidzhen vykorystovuvalysia nastupni dzherela informatsii: richni zvity FH "IaLYNIVSKE 2007", dani z obliku za okremymy rakhunkamy, finansovo-ekonomichna zvitnist, statutni dokumenty, polozhennia pro strukturni pidrozdily, shtatnyi rozpys, navchalno-naukovi publikatsii ta literaturni dzherela z pytan upravlinnia personalom ta ekonomiky. U doslidzhenni buly vykorystani riznomanitni metody ekonomichnoho ta sotsialno-psykholohichnoho analizu, zokrema, metody: monohrafichnoho analizu, abstraktno-lohichnoho pidkhodu, hrafichnoho modeliuvannia, analizu vzaiemozviazkiv, ekonomiko-matematychnoho modeliuvannia, anketuvannia, testuvannia, spostere-zhennia, interviuvannia ta opytuvannia.
Udoskonalennia protsesu upravlinnia personalom v ahrarnomu pidpryiemstvi
Keywords: аграрне підприємство; ahrarne pidpryiemstvo; управління персоналом; upravlinnia personalom; удосконалення процесу; udoskonalennia protsesu