Особливості пенсійної реформи в Україні - Шаповал, К.; Shapoval, K.; Охват, А.; Okhvat, A. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Пенсійна система України потребує термінового фундаментального реформування. Стійкість фінансів пенсійної системи досягла критично низького рівня і вимагає внесення суттєвих змін до її структури. Велика кількість пенсіонерів призводить до високого рівня пенсійних видатків, не зважаючи на невеликий розмір пенсій. З метою вдосконалення соціальної політики має бути розроблено певний план пріоритетних напрямів подолання соціальних проблем на кожному визначеному етапі. Pensiina systema Ukrainy potrebuie terminovoho fundamentalnoho reformuvannia. Stiikist finansiv pensiinoi systemy dosiahla krytychno nyzkoho rivnia i vymahaie vnesennia suttievykh zmin do yii struktury. Velyka kilkist pensioneriv pryzvodyt do vysokoho rivnia pensiinykh vydatkiv, ne zvazhaiuchy na nevelykyi rozmir pensii. Z metoiu vdoskonalennia sotsialnoi polityky maie buty rozrobleno pevnyi plan priorytetnykh napriamiv podolannia sotsialnykh problem na kozhnomu vyznachenomu etapi.
Osoblyvosti pensiinoi reformy v Ukraini
Keywords: пенсійна система України; pensiina systema Ukrainy; особливості реформування; osoblyvosti reformuvannia