Стратегічний аналіз бізнес-середовища суб’єкта господарювання та обґрунтування заходів забезпечення його розвитку - Лінник, Євген Володимирович; Linnyk, Yevhen (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єктом дослідження є процеси стратегічного аналізу бізнес-середовища суб’єкта господарювання та визначення ефективних заходів для забезпечення його розвитку. Предметом дослідження є теоретичні, методичні та практичні засади стратегічного аналізу бізнес-середовища і розробки заходів, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності та стійкості суб’єкта господарювання. Метою роботи є обґрунтування теоретичних і науково-методичних заходів стратегічного аналізу бізнес-середовища та розробка рекомендацій щодо забезпечення сталого розвитку суб’єкта господарювання. Obiektom doslidzhennia ye protsesy stratehichnoho analizu biznes-seredovyshcha subiekta hospodariuvannia ta vyznachennia efektyvnykh zakhodiv dlia zabezpechennia yoho rozvytku. Predmetom doslidzhennia ye teoretychni, metodychni ta praktychni zasady stratehichnoho analizu biznes-seredovyshcha i rozrobky zakhodiv, spriamovanykh na pidvyshchennia konkurentospromozhnosti ta stiikosti subiekta hospodariuvannia. Metoiu roboty ye obgruntuvannia teoretychnykh i naukovo-metodychnykh zakhodiv stratehichnoho analizu biznes-seredovyshcha ta rozrobka rekomendatsii shchodo zabezpechennia staloho rozvytku subiekta hospodariuvannia.
Stratehichnyi analiz biznes-seredovyshcha subiekta hospodariuvannia ta obgruntuvannia zakhodiv zabezpechennia yoho rozvytku
Keywords: аграрне підприємство; Agricultural enterprise; бізнес-середовище; business environment; виробничо-господарська діяльність; production and economic activity; економічні показники; economic indicators; інвестиційні рішення; investment decisions; конкурентоспроможність; competitiveness; планування; planning; ризики та можливості; risks and opportunities; рентабельність; profit margin; ринкова стратегія; market strategy; стратегічний аналіз; strategic analysis; фінансовий аналіз; financial analys