Вплив способів обробітку ґрунту на продуктивність сортів вівса в умовах фермерського господарства «Рубін» Синельниківського району Дніпропетровської області - Курочка, Владислав; Kurochka, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Предметом дослідження є вплив різних способів обробітку ґрунту (полицевий та безполицевий) на продуктивність сортів вівса в умовах фермерського господарства «Рубін». У рамках дослідження аналізуються фактори, що впливають на врожайність, а також економічна ефективність .Об’єктом дослідження є посіви вівса сортів «Соломон» і «Самуель», вирощувані в умовах фермерського господарства «Рубін». Також об’єктом дослідження є різні технологічні варіанти обробітку ґрунту, які включають полицевий та безполицевий способи, застосовувані для підвищення врожайності цієї культури.Predmetom doslidzhennia ye vplyv riznykh sposobiv obrobitku gruntu (polytsevyi ta bezpolytsevyi) na produktyvnist sortiv vivsa v umovakh fermerskoho hospodarstva «Rubin». U ramkakh doslidzhennia analizuiutsia faktory, shcho vplyvaiut na vrozhainist, a takozh ekonomichna efektyvnist .Obiektom doslidzhennia ye posivy vivsa sortiv «Solomon» i «Samuel», vyroshchuvani v umovakh fermerskoho hospodarstva «Rubin». Takozh obiektom doslidzhennia ye rizni tekhnolohichni varianty obrobitku gruntu, yaki vkliuchaiut polytsevyi ta bezpolytsevyi sposoby, zastosovuvani dlia pidvyshchennia vrozhainosti tsiiei kultury.
Vplyv sposobiv obrobitku gruntu na produktyvnist sortiv vivsa v umovakh fermerskoho hospodarstva «Rubin» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: овес; oves; сорт; sort; обробіток грунту; obrobitok hruntu; урожайність; urozhainist; охорона праці; okhorona pratsi; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist.