Обґрунтування впливу гранулометричного складу продуктів розмелу на якість пшеничного хлібопекарського борошна - Клименко, Орина Юріївна; Klymenko, Oryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Хліб і хлібобулочні вироби грають найважливішу роль у харчуванні людини, оскільки забезпечують істотну частину фізіологічної потреби людського організму в поживних речовинах і енергії, і є досить доступними продуктами харчування широкого кола споживачів. У зв’язку з цим, раціональне використання зерна на борошномельних підприємствах завжди було і залишається актуальним завданням борошномельної промисловості. Khlib i khlibobulochni vyroby hraiut naivazhlyvishu rol u kharchuvanni liudyny, oskilky zabezpechuiut istotnu chastynu fiziolohichnoi potreby liudskoho orhanizmu v pozhyvnykh rechovynakh i enerhii, i ye dosyt dostupnymy produktamy kharchuvannia shyrokoho kola spozhyvachiv. U zviazku z tsym, ratsionalne vykorystannia zerna na boroshnomelnykh pidpryiemstvakh zavzhdy bulo i zalyshaietsia aktualnym zavdanniam boroshnomelnoi promyslovosti.
Obgruntuvannia vplyvu hranulometrychnoho skladu produktiv rozmelu na yakist pshenychnoho khlibopekarskoho boroshna
Keywords: дослідження; doslidzhennia; борошно; boroshno; горох; horokh; квасоля; kvasolia; люпин; liupyn; цукри; tsukry; вітаміни; vitaminy; сорт; sort; ефективність; efektyvnist; виробництво; vyrobnytstvo; технологія; tekhnolohiia