Удосконалення технологічного процесу сівби насіння гідропневматичною сівалкою з розробкою сошника - Бугайов, Микита Акмальович; Buhaiov, Mykyta (ДДАЕУ, 2023)
Кваліфікаційна робота присвячена покращенню процесу заробки насіння гідропневматичною сівалкою за рахунок розробки конструкції сошника. Запропонована конструкція сошника дозволяє реалізувати висів насіння одночасно з рідиною без травмування пророслого насіння та усунення налипання на стінки робочої частини сошника. Kvalifikatsiina robota prysviachena pokrashchenniu protsesu zarobky nasinnia hidropnevmatychnoiu sivalkoiu za rakhunok rozrobky konstruktsii soshnyka. Zaproponovana konstruktsiia soshnyka dozvoliaie realizuvaty vysiv nasinnia odnochasno z ridynoiu bez travmuvannia prorosloho nasinnia ta usunennia nalypannia na stinky robochoi chastyny soshnyka.
Udoskonalennia tekhnolohichnoho protsesu sivby nasinnia hidropnevmatychnoiu sivalkoiu z rozrobkoiu soshnyka
Keywords: гідравлічний посів; hidravlichnyi posiv; проросле насіння; prorosle nasinnia; сошник; soshnyk; точність висіву; tochnist vysivu; гідропневматична сівалка; hidropnevmatychna sivalka