Дослідження та обґрунтування заходів щодо підвищення рівня ефективності функціонування підприємства - Фелонюк, Владислав Валерійович; Feloniuk, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Досліджено економічну категорії «ефективності» та висвітлені підходи, методи оцінки та фактори ефективності діяльності аграрних підприємств. Проведено дослідження стану використання наявних ресурсів аграрного підприємства та визначено їх вплив на ефективність функціонування підприємства. Обґрунтовані напрями підвищення ефективності функціонування аграрного підприємства. Результати впроваджені в господарську діяльність СТОВ «Вікторія» Солонянського району Дніпропетровської області. Doslidzheno ekonomichnu katehorii «efektyvnosti» ta vysvitleni pidkhody, metody otsinky ta faktory efektyvnosti diialnosti ahrarnykh pidpryiemstv. Provedeno doslidzhennia stanu vykorystannia naiavnykh resursiv ahrarnoho pidpryiemstva ta vyznacheno yikh vplyv na efektyvnist funktsionuvannia pidpryiemstva. Obgruntovani napriamy pidvyshchennia efektyvnosti funktsionuvannia ahrarnoho pidpryiemstva. Rezultaty vprovadzheni v hospodarsku diialnist STOV «Viktoriia» Solonianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti.
Doslidzhennia ta obgruntuvannia zakhodiv shchodo pidvyshchennia rivnia efektyvnosti funktsionuvannia pidpryiemstva
Keywords: виробництво; production; аграрне підприємство; agricultural enterprise; ефективність; efficiency; прибуток; profit; рентабельність; profitability