Управління основними засобами підприємства - Герасименко, Володимир Валентинович; Herasymenko, Volodymyr (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єкт дослідження – є процес управління основними засобами підприємства. Предметом дослідження є питання, пов’язані з реалізацією стратегії управління основними засобами підприємства шляхом централізації матеріально-технічного забезпечення виробництва у формі створення обмеженої кількості відповідних ХАБ-ів. Метою дипломної роботи є дослідити рівень та зміну забезпеченості об’єктом дослідження основними фондами та зазначити основні напрямки їх ефективного використання в майбутньому плановому періоді. Методи дослідження: аналізу і синтезу; монографічний; статистичний; розрахунково-конструктивний, кореляційно-регресійний. Обробку даних здійснено з використанням програмного забезпечення Microsoft Excel. Obiekt doslidzhennia – ye protses upravlinnia osnovnymy zasobamy pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia ye pytannia, poviazani z realizatsiieiu stratehii upravlinnia osnovnymy zasobamy pidpryiemstva shliakhom tsentralizatsii materialno-tekhnichnoho zabezpechennia vyrobnytstva u formi stvorennia obmezhenoi kilkosti vidpovidnykh KhAB-iv. Metoiu dyplomnoi roboty ye doslidyty riven ta zminu zabezpechenosti obiektom doslidzhennia osnovnymy fondamy ta zaznachyty osnovni napriamky yikh efektyvnoho vykorystannia v maibutnomu planovomu periodi. Metody doslidzhennia: analizu i syntezu; monohrafichnyi; statystychnyi; rozrakhunkovo-konstruktyvnyi, koreliatsiino-rehresiinyi. Obrobku danykh zdiisneno z vykorystanniam prohramnoho zabezpechennia Microsoft Excel.
Upravlinnia osnovnymy zasobamy pidpryiemstva
Keywords: матеріальна база; material base; основні засоби; fixed assets; підприємство; enterprise; економічна оцінка; economic evaluation; матеріально-технічне забезпечення; material and technical support; управління основними засобами; management of fixed assets; соціальна відповідальність; social responsibility