Біоіндикаційна оцінка багаторічних агрофітоценозів рекультоземів - Мізін, М.С.; Mizin, М. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
На основі розрахункових величин показано, що трансформація рекультоземів залежить від переважаючих субстратів, які є передумовою для формування продуктивних агрофітоценозів з потужним травостоєм та відповідно розвиненими кореневим системами. У забезпеченні живлення значну роль відіграє ґрунтова мікрофлора, що в свою чергу забезпечує інтенсивне перетворення новоутвореної відмерлої органічної маси на CO2. Вased on the calculated values ​​it is shown that the transformation of recultivated soils depends on the predominant substrates that are present prerequisite for the formation of productive agrophytocenoses with a powerful herbage and well-developed root systems. In providing nutrition plays a significant role in soil microflora, which in turn provides intensive transformation of the newly formed dead organic mass of CO2.
Bioindication assessment of perennials agrophytocenoses of recultivated soils
Keywords: агрофітоценози; agrophytocenosis; біоіндикаційна оцінка; bioindication evaluation; рекультоземи; recultivated soils; вуглекислий газ; carbon dioxide