Обґрунтування технології виробництва хліба із мікронізованого зерна пшениці - Радченко, Марина Іванівна; Radchenko, Maryna Ivanivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Мета досліджень – розробка технології хліба з цілого зерна пшениці з попередньою його мікронізацією. Об’єкт дослідження – процес мікронізації продовольчого зерна пшениці, зв’язок з технологічними параметрами зерна та параметрами процесу. Предмет дослідження – закономірності та взаємозв’язок технологічного процесу мікронізації продовольчого зерна пшениці, вплив його на якість хліба із цілого зерна пшениці. Meta doslidzhen – rozrobka tekhnolohii khliba z tsiloho zerna pshenytsi z poperednoiu yoho mikronizatsiieiu. Obiekt doslidzhennia – protses mikronizatsii prodovolchoho zerna pshenytsi, zviazok z tekhnolohichnymy parametramy zerna ta parametramy protsesu. Predmet doslidzhennia – zakonomirnosti ta vzaiemozviazok tekhnolohichnoho protsesu mikronizatsii prodovolchoho zerna pshenytsi, vplyv yoho na yakist khliba iz tsiloho zerna pshenytsi.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva khliba iz mikronizovanoho zerna pshenytsi
Keywords: пшениця; pshenytsia; мікронізація зерна; mikronizatsiia zerna; хліб; khlib; зерно; zerno; злакові культури; zlakovi kultury