Удосконалення організації обліку і контролю грошових коштів на підприємстві - Ілюк, Ірина Олександрівна; Iliuk, Iryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Метою дослідження є обґрунтування теоретичних підходів та розроблення практичних рекомендацій щодо удосконалення організації обліку і системи внутрішнього контролю грошових коштів на підприємстві з метою підвищення ефективності управління грошовими ресурсами, забезпечення їх збереження, законності здійснення операцій та достовірності облікової інформації. Об’єктом дослідження є процес організації обліку і контролю грошових коштів та напрями їх удосконалення на підприємстві. Предметом дослідження є методологічні, організаційні та практичні аспекти ведення обліку грошових коштів і функціонування системи внутрішнього контролю за їх рухом на підприємстві, а також напрями їх удосконалення. The purpose of the study is to substantiate theoretical approaches and develop practical recommendations for improving the organization of accounting and the system of internal control of cash at the enterprise in order to increase the efficiency of cash management, ensure their preservation, legality of transactions and the reliability of accounting information. The object of the study is the process of organizing accounting and control of cash and the directions of their improvement at the enterprise. The subject of the study is the methodological, organizational and practical aspects of keeping cash accounts and the functioning of the system of internal control over their movement at the enterprise, as well as the directions of their improvement.
Improving the organization of accounting and control of cash at the enterprise
Keywords: грошові кошти; cash; облік; accounting; внутрішній контроль; internal control; документообіг; document flow; каса; платіжна дисципліна; payment discipline; автоматизація обліку; accounting automation