Порівняльна характеристика сортів пшениці м’якої озимої в екологічному сортовипробуванні в умовах науково-дослідного поля навчально-наукового центру Дніпровського державного аграрно-економічного університету - Олійник, Т.М.; Oliinyk, Т. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Наукова новизна досліджень полягає у встановленні господарської та економічної ефективності сучасних сортів пшениці озимої в екологічному сортовипробуванні в умовах ННЦ НДП ДДАЕУ. В дипломній роботі зазначено, що найвищі показники продуктивності отримали по сорту Ігриста – 5,41 т/га, але ці результати і доповнюють інші показник продуктивності наведені вище, найнижчі показники отримали по сорту Подолянка – 4,24 т/га, посередні Корисна- 4,44 т/га та Новосмуглянка – 4,29 т/га. Naukova novyzna doslidzhen poliahaie u vstanovlenni hospodarskoi ta ekonomichnoi efektyvnosti suchasnykh sortiv pshenytsi ozymoi v ekolohichnomu sortovyprobuvanni v umovakh NNTs NDP DDAEU. V dyplomnii roboti zaznacheno, shcho naivyshchi pokaznyky produktyvnosti otrymaly po sortu Ihrysta – 5,41 t/ha, ale tsi rezultaty i dopovniuiut inshi pokaznyk produktyvnosti navedeni vyshche, nainyzhchi pokaznyky otrymaly po sortu Podolianka – 4,24 t/ha, poseredni Korysna- 4,44 t/ha ta Novosmuhlianka – 4,29 t/ha.
Porivnyalʹna kharakterystyka sortiv pshenytsi mʺyakoyi ozymoyi v ekolohichnomu sortovyprobuvanni v umovakh naukovo-doslidnoho polya navchalʹno-naukovoho tsentru Dniprovsʹkoho derzhavnoho ahrarno-ekonomichnoho universytetu
Keywords: грунт; soil; технологія; technology; сорт; variety; пшениця озима; winter wheat; продуктивність; productivity; охорона праці; labor protection; економічна ефективність; economic efficiency