Порушення репродуктивної здатності кнурів - Скляров, Павло Миколайович; Sklyarov, Pavlo; Sklyarov, Pavel; Sklyarov, P. M.; Skliarov, P. M.; Sklyarov, P.; Skliarov, Pavlo; Skliarov, P.; Науменко, Ю. М.; Naumenko, Yu. M. (Одеський ДАУ, 2023)
Неухильне зниження фертильності самців є нагальною проблемою, бо призводить до неплідності і значно перешкоджає повноцінне використання генетичного потенціалу плідників. Етіологічні фактори є досить різноманітними і обумовлюють варіабельність клінічної картини, а власне порушення репродуктивної здатності може настати передчасно, якщо тваринам не буде забезпечено відповідні годівля, умови утримання та нормальний режим використання протягом усього періоду експлуатації. Таким чином, перспективами подальших досліджень є більш детальне вивчення зазначеної проблеми з розробленням заходів профілактики неплідності у кнурів. Steady decline in male fertility is an urgent problem, because it leads to infertility and significantly hinders the full use of the genetic potential of breeders. Etiological factors are quite diverse and determine the variability of the clinical picture, and the actual violation of reproductive capacity can occur prematurely, if the animals are not provided with appropriate feeding, housing conditions and a normal mode of use throughout the entire period of operation. Thus, the prospects for further research are a more detailed study of the specified problem with the development of measures to prevent infertility in boars.
Violation of the reproductive capacity of boars
Скляров Павло Миколайович https://orcid.org/0000-0002-4379-9583
Keywords: репродуктивна здатність; reproductive capacity; кнури; boars; порушення; disorders