Формування системи обліку і внутрішнього контролю руху палива на підприємстві та напрями її удосконалення - Чернишенко, Ірина Миколаївна; Chernyshenko, Iryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом дослідження є процес організації обліку та контролю паливно-мастильних матеріалів на підприємстві. Предметом дослідження виступають теоретичні, методичні та практичні аспекти формування системи обліку та внутрішнього контролю руху палива. Метою даної роботи є дослідження теоретичних засад, особливостей обліку паливно-мастильних матеріалів, аналіз існуючої системи обліку та внутрішнього контролю руху палива на підприємстві, а також розробка практичних напрямів її удосконалення. The object of the research is the process of organization of accounting and control of fuel and lubricant materials at the enterprise. The subject of the study is the theoretical, methodical and practical aspects of the formation of the accounting system and internal control of fuel movement. The purpose of this work is to study the theoretical foundations, features of accounting for fuel and lubricant materials, analysis of the existing system of accounting and internal control of fuel movement at the enterprise, as well as development of practical directions for its improvement.
Formation of the system of accounting and internal control of fuel movement at the enterprise and directions for its improvement
Keywords: облік; accounting; виробничі запаси; inventory; паливо; fuel; витрати; costs; контроль; control