Ефективність лікування пієлонефриту за ускладнення сечокам’яної хвороби у котів - Новак, Дмитро Костянтинович; Novak, Dmitriy; Шульженко, Наталія Миколаївна; Shulzhenko, Nataliya; Shulzhenko, N. M.; Shulzhenko, N. N.; Shulzhenko, Nataliia; Семьонов, Олександр Володимирович; Semonov, Oleksandr; Semyonov, O. V.; Semyonov, A.; Semyonov, Aleksandr (Інститут біології тварин НААН України, 2018)
Застосоване комплексне лікування пієлонефриту за ускладнення сечокам’яної хвороби у котів, яке охоплювало використання етіотропної та симптоматичної терапії, позитивно вплинуло на відновлення функції нирок та сечового міхура, що проявлялося нормалізацією клінічного стану, показників крові та сечі. The applied complex treatment of pyelonephritis for the complication of urolithiasis in cats, which covered the use of etiotropic and symptomatic therapy, positively influenced the restoration of kidney function and bladder, which manifested itself in the normalization of clinical status, blood and urine.
Efficiency of treatment of pyelonephritis for complications of urolithiasis in cats
Шульженко Наталія Миколаївна https://orcid.org/0000-0002-8560-4350 Семьонов Олександр Володимирович https://orcid.org/0000-0002-8562-4108
Keywords: профілактика; prevention; коти; cats; уролітіаз; urolithiasis; ускладнення; complications; лікування; treatment