Оптимізація кадрової складової в удосконаленні фінансово-економічної безпеки підприємства - Козакова, Олена Володимирівна; Kozakova, Olena (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Досліджено економічну сутність кадрової безпеки підприємства, наведено чинники формування кадрової складової фінансово-економічної безпеки підприємства, проаналізовано нормативно-правове забезпечення процесу формування кадрової складової економічної безпеки. Надано фінансово-економічну характеристику досліджуваного підприємства; характеристику організації роботи служби економічної безпеки підприємства та оцінка її стану за окремими складовими; досліджено джерела інформації для потреб оптимізації кадрової складової економічної безпеки досліджуваного підприємства. Проаналізовано ризики і загрози кадровій складовій фінансово-економічної безпеки підприємства, досліджено аспекти регулювання оплати праці для потреб удосконалення кадрової складової фінансово-економічної безпеки підприємства, запропоновано напрями формування тактики та стратегії забезпечення кадрової безпеки підприємства. Doslidzheno ekonomichnu sutnist kadrovoi bezpeky pidpryiemstva, navedeno chynnyky formuvannia kadrovoi skladovoi finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva, proanalizovano normatyvno-pravove zabezpechennia protsesu formuvannia kadrovoi skladovoi ekonomichnoi bezpeky. Nadano finansovo-ekonomichnu kharakterystyku doslidzhuvanoho pidpryiemstva; kharakterystyku orhanizatsii roboty sluzhby ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva ta otsinka yii stanu za okremymy skladovymy; doslidzheno dzherela informatsii dlia potreb optymizatsii kadrovoi skladovoi ekonomichnoi bezpeky doslidzhuvanoho pidpryiemstva. Proanalizovano ryzyky i zahrozy kadrovii skladovii finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva, doslidzheno aspekty rehuliuvannia oplaty pratsi dlia potreb udoskonalennia kadrovoi skladovoi finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva, zaproponovano napriamy formuvannia taktyky ta stratehii zabezpechennia kadrovoi bezpeky pidpryiemstva.
Optymizatsiia kadrovoi skladovoi v udoskonalenni finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva
Keywords: фінансово-економічна безпека; financial and economic security; кадрова складова; personnel component; оптимізація; optimization; удосконалення; improvement; загрози; threats; тактика; tactics; стратегія; strategy