Підвищення ефективності сервісних підприємств за рахунок спеціалізації, потужності і їх розміщення - Субочев, Олександр Іванович; Subochev, Oleksandr; Погорєлов, Михайло Григорович; Pogorelov, Michel; Вовчанський, Сергій Володимирович; Vovchancky, Sergey (Центральноукраїнський національний технічний університет, 2018)
Для розрахунку техніко-економічних показників сервісних підприємств обрано системи масового обслуговування з різним завантаженням, довжиною черги та видом взаємодопомоги. Отримано залежність рівня конкурентоздатності сервісних підприємств від середньої та максимально можливої дожини черги, очікуваних автомобілів. Обґрунтовано, що критерієм вибору виду спеціалізації, місця розташування і потужності сервісних підприємств є термін окупності капітальних вкладень. Оптимізовано вибір сервісного підприємства за прогнозованим попитом, розміщенням, спеціалізацією у конкурентному середовище. Were selected queuing systems with different load, queue length and type of mutual assistance for the calculation of technical and economic indicators of service enterprises. The dependence of the level of competitiveness of service enterprises of the average and maximum possible queue length, the expected cars is obtained. It has been substantiated that the criterion for choosing the type of specialization, location and capacity of service enterprises is the payback period of capital investments. It was optimized selection of a service company for forecasted demand, accommodation and specialization in a competitive environment.
Improving the efficiency of service enterprises through specialization, capacity and location of enterprises
Keywords: сервісне підприємство; Service enterprise; розміщення; placement; потужність; enterprise power; спеціалізація; specialization competition; взаємодопомога; mutual assistance