Удосконалення обліково-аналітичного забезпечення управління розрахунками з оплати праці на підприємстві - Суворова, Анна Вікторівна; Suvorova, Anna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом кваліфікаційної роботи є процес управління розрахунками з оплати праці на підприємстві та організація їх обліково-аналітичного забезпечення. Предметом дослідження є теоретичні, методичні та практичні аспекти удосконалення обліково-аналітичного забезпечення управління розрахунками з оплати праці, включаючи первинний, аналітичний і синтетичний облік, інформаційні джерела, методи аналізу та сучасні інформаційні технології. Метою кваліфікаційної роботи є теоретичне обґрунтування та розроблення практичних рекомендацій щодо удосконалення обліково-аналітичного забезпечення управління розрахунками з оплати праці на підприємстві, спрямованих на підвищення ефективності використання трудових ресурсів, забезпечення прозорості та законності розрахунків, а також формування достовірної, своєчасної та інформативної бази для прийняття управлінських рішень. The subject of the qualification work is the process of managing payroll calculations at an enterprise and organizing their accounting and analytical support. The subject of the study is the theoretical, methodological, and practical aspects of improving the accounting and analytical support for managing payroll calculations, including primary, analytical, and synthetic accounting, information sources, analysis methods, and modern information technologies. The purpose of the qualification work is to provide a theoretical justification and develop practical recommendations for improving the accounting and analytical support of payroll management at the enterprise, aimed at increasing the efficiency of labor resources, ensuring the transparency and legality of calculations, as well as forming a reliable, timely, and informative basis for making management decisions.
Improvement of accounting and analytical support for managing payroll calculations at the enterprise
Keywords: обліково-аналітичне забезпечення; accounting and analytical support; удосконалення; improvement; розрахунки з оплати праці; payroll calculations; підприємство; enterprise; управління; management