Ефективність аутоімунної та імуностимулюючої терапії в системі комплексного лікування папіломатозу роової порожнини у собак - Самойлюк, Вячеслав Володимирович; Samoylyuk, Vyacheslav; Міщанчук, Марія Вікторовна; Mishchanchuk, Mariya (Дніпропетровський ДАЕУ, 2017)
Встановлено, що папіломатоз ротової порожнини частіше реєструється у собак віком від 1 до 5 років. У деяких випадках захворювання проходить без проведення лікування в терміни до 6 місяців. Лікування папіломатозу у собак анфлуроном є ефективнішим, ніж застосування аутоімунного тканинного препарату з папілом, що викликає зникнення лише їх частини. Через два тижні після початку імунотерапії кількість еритроцитів збільшується на 11,3 %, лейкоцитів – на 17,2 % та гемоглобіну – на 13,5 %. Комплексний метод лікування папіломатозу має більш виражений стимулюючий вплив на резистентність і ступінь імунологічного захисту собак ніж окреме застосування анфлурону і аутоімунного тканинного препарату, що підтверджується гематологічними показниками. Кількість еритроцитів в даній дослідній групі через 2 тижні після початку лікування збільшилася на 11,6 %, лейкоцитів на 33,3 % і гемоглобінуна 15,1 %. Комплексний метод лікування папіломатозу з використанням анфлурону і аутоімунного тканинного препарату з папілом є ефективним і може використовуватися для лікування данного захворювання. Цей метод призводить до скорочення термінів одужання. It is set during realization of researches, that papillomatosis of oral cavity more often registers oneself for dogs in a 1–5 summer age. On occasion a disease passes without treating in terms to 6 months. Treatment ofpapillomatosis for the dogs of anfluron more effectively what application of by a tissue preparation from papillomas, that causes disappearance only of part of papillomas. After two weeks after the beginning of the stimulantimmunity therapy amount of red corpuscles increases on 11,3 %, leucocytes on 17,2 % and haemoglobin on 13,5%. The complex method of treatment of papillomatosis has more expressed stimulant influence on stability anddegree of immunological defence of dogs what separate application of anfluron and a tissue preparation frompapillomas, that confirmed by haematological indexes. The amount of red corpuscles in this experience group in 2weeks after the beginning of treatment increased on 11,6 %, leucocytes on 33,3 % and haemoglobin on 15,1 %.Complex method of treatment of papillomatosis with the use of anfluron and a tissue preparation from papillomasis effective and can be used for treatment of this illness. This method results in reduction of terms of recovery.
Efficiency of by a tissue and stimulant immunity therapy in system of holiatry of at papillomatsis of oral cavity for dogs
Keywords: анфлурон; anfluron; собаки; dogs; гематологічні дослідження; haematological researches; папілома; papilloma