Удосконалення операційної технології передпосівного обробітку ґрунту шляхом розрахунку і вибору оптимальних її складових - Бондар, Богдан Олегович; Bondar, Bohdan (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Основою дослідження є удосконалення операційної технології передпосівного обробітку ґрунту шляхом розрахунку та вибору оптимальних її складових. Це дозволить не лише підвищити якість виконання технологічного процесу, а й зменшити енерговитрати, покращити надійність робочих органів і забезпечити стійкість агротехнологій до змінних умов експлуатації. Результати дослідження мають практичне значення для оптимізації конструкції сільськогосподарських машин і вдосконалення агротехнічних прийомів, спрямованих на підвищення ефективності використання ресурсів та екологічну безпеку технологічних процесів. Osnovoiu doslidzhennia ye udoskonalennia operatsiinoi tekhnolohii peredposivnoho obrobitku gruntu shliakhom rozrakhunku ta vyboru optymalnykh yii skladovykh. Tse dozvolyt ne lyshe pidvyshchyty yakist vykonannia tekhnolohichnoho protsesu, a y zmenshyty enerhovytraty, pokrashchyty nadiinist robochykh orhaniv i zabezpechyty stiikist ahrotekhnolohii do zminnykh umov ekspluatatsii. Rezultaty doslidzhennia maiut praktychne znachennia dlia optymizatsii konstruktsii silskohospodarskykh mashyn i vdoskonalennia ahrotekhnichnykh pryiomiv, spriamovanykh na pidvyshchennia efektyvnosti vykorystannia resursiv ta ekolohichnu bezpeku tekhnolohichnykh protsesiv.
Udoskonalennia operatsiinoi tekhnolohii peredposivnoho obrobitku gruntu shliakhom rozrakhunku i vyboru optymalnykh yii skladovykh
Keywords: операційна технологія; operatsiina tekhnolohiia; ґрунт; grunt; передпосівний обробіток; peredposivnyi obrobitok; технологічні параметри; tekhnolohichni parametry; оптимальні складові; optymalni skladovi; енергозатрати; enerhozatraty