Обгрунтування технології виробництва зефіру з використанням ягід вишні та журавлини - Яновська, Тетяна Василівна; Yanovska, Tetiana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Досліджено вплив яблучного пектину на формування структуро-механічних властивостей зефіру. Доведено доцільність використання глюкозного сиропу при виготовленні зефіру, що позитивно впливає на його термін зберігання,на фізико-хімічні показники при оцінці виготовленого.Doslidzheno vplyv yabluchnoho pektynu na formuvannia strukturo-mekhanichnykh vlastyvostei zefiru. Dovedeno dotsilnist vykorystannia hliukoznoho syropu pry vyhotovlenni zefiru, shcho pozytyvno vplyvaie na yoho termin zberihannia,na fizyko-khimichni pokaznyky pry otsintsi vyhotovlenoho.
Obhruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva zefiru z vykorystanniam yahid vyshni ta zhuravlyny
Keywords: зефір; zefir; яблучний пектин; yabluchnyi pektyn; глюкозний сироп; hliukoznyi syrop; в’ялена вишня; vialena vyshnia; в’ялена журавлина; vialena zhuravlyna