Ways of Integration of the Principles of European Sustainable Development in the Ukrainian Context - Bahorka, Maria; Багорка, Марія Олександрівна; Kvasova, Lyudmila; Квасова, Людмила Сергіївна (The Academic Research and Publishing UG (i. G.) (AR&P, Hamburg, Germany), 2024)
In the conditions of the modern world, the issue of sustainable development is gaining more and more importance, becoming an integral part of the political, economic and social strategies of many countries. The European Union, which is one of the leading initiators and supporters of sustainable development, has developed a number of policies and programs aimed at ensuring balanced development, environmental protection, social justice and economic stability. For Ukraine, which strives for integration with the EU and adaptation of its standards to European ones, the implementation of the values of sustainable development is an urgent and urgent task. The implementation of EU sustainable development values in Ukraine at all levels is due not only to the need to meet European standards, but also to the desire to solve internal problems related to ecology, economy and social development. The implementation of the principles of sustainable development helps to increase the competitiveness of Ukrainian enterprises, improve the quality of life of citizens and strengthen the national economy as a whole. Sustainable development is one of the most important goals of modern society, because it involves achieving a balance between economic growth, social justice and environmental protection. В умовах сучасного світу питання сталого розвитку набуває дедалі більшого значення, стаючи невід'ємною частиною політичних, економічних та соціальних стратегій багатьох країн. Європейський Союз, який є одним з провідних ініціаторів та прихильників сталого розвитку, розробив низку політик та програм, спрямованих на забезпечення збалансованого розвитку, охорони навколишнього середовища, соціальної справедливості та економічної стабільності. Для України, яка прагне інтеграції з ЄС та адаптації своїх стандартів до європейських, впровадження цінностей сталого розвитку є нагальним та невідкладним завданням. Впровадження цінностей сталого розвитку ЄС в Україні на всіх рівнях зумовлене не лише необхідністю відповідати європейським стандартам, а й бажанням вирішити внутрішні проблеми, пов'язані з екологією, економікою та соціальним розвитком. Впровадження принципів сталого розвитку сприяє підвищенню конкурентоспроможності українських підприємств, покращенню якості життя громадян та зміцненню національної економіки в цілому. Сталий розвиток є однією з найважливіших цілей сучасного суспільства, оскільки він передбачає досягнення балансу між економічним зростанням, соціальною справедливістю та захистом навколишнього середовища. Однак шлях до сталого розвитку сповнений численних викликів, які потребують уваги та комплексних рішень.
Шляхи інтеграції принципів європейського сталого розвитку в українському контексті
Keywords: sustainable development goals; цілі сталого розвитку; benchmark; орієнтир; value; цінність; corporate social responsibility; корпоративна соціальна відповідальність; responsible investment; відповідальне інвестування; labeling; маркування; legislation; законодавство; integration; інтеграція; index; індекс; EU; ЄС; Ukraine; Україна