Удосконалення захисту ячменю ярого від сітчастої плямистості в умовах селянського фермерського господарства «Лілія - тд» Солонянського району Дніпропетровської області - Тищенко, Артем Олегович; Tyshchenko, Artem (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Об’єктом дослідження в дипломній роботі є аналіз існуючої технології захисту ячменю ярого та обмеження шкодочинності сітчастої плямистості, впровадження технології захисту посівів від хвороби в умовах діяльності СФГ «Лілія - ТД» Солонянського району Дніпропетровської області. З’ясовано, що при застосуванні досліджуваних варіантів обробки фунгіцидами отримано підвищення врожайності, а також зменшення ураженості рослин захворюванням. Запропоновані обробки фунгіцидними препаратами є виправданими та економічно вигідними заходами для умов селянського фермерського господарства на посівах ячменю ярого.Obʺyektom doslidzhennya v dyplomniy roboti ye analiz isnuyuchoyi tekhnolohiyi zakhystu yachmenyu yaroho ta obmezhennya shkodochynnosti sitchastoyi plyamystosti, vprovadzhennya tekhnolohiyi zakhystu posiviv vid khvoroby v umovakh diyalʹnosti SFH «Liliya - TD» Solonyansʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti. Zʺyasovano, shcho pry zastosuvanni doslidzhuvanykh variantiv obrobky funhitsydamy otrymano pidvyshchennya vrozhaynosti, a takozh zmenshennya urazhenosti roslyn zakhvoryuvannyam. Zaproponovani obrobky funhitsydnymy preparatamy ye vypravdanymy ta ekonomichno vyhidnymy zakhodamy dlya umov selyansʹkoho fermersʹkoho hospodarstva na posivakh yachmenyu yaroho.
Udoskonalennya zakhystu yachmenyu yaroho vid sitchastoyi plyamystosti v umovakh selyansʹkoho fermersʹkoho hospodarstva «Liliya - td» Solonyansʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: ярий ячмінь; spring barley; сітчаста плямистість; reticular spotting; шкодочинність; harmfulness; прибуток; profit