Удосконалення управління платоспроможністю в системі забезпечення фінансово-економічної безпеки підприємства - Чернуха, Олексій Вікторович; Chernukha, Oleksii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єктом дослідження є процес визначення та управління платоспроможністю в системі забезпечення фінансово-економічної безпеки підприємства. Предметом дослідження виступає концептуально-композиційна алгоритмізація організаційно-економічного механізму управління платоспроможністю в системі забезпечення фінансово-економічної безпеки підприємства. Мета кваліфікаційної роботи полягає у теоретичному обґрунтуванні сутності платоспроможності та вдосконалення методичного інструментарію її аналізу, що забезпечує прийняття обґрунтованих рішень в системі забезпечення фінансово-економічної безпеки підприємства. Obiektom doslidzhennia ye protses vyznachennia ta upravlinnia platospromozhnistiu v systemi zabezpechennia finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia vystupaie kontseptualno-kompozytsiina alhorytmizatsiia orhanizatsiino-ekonomichnoho mekhanizmu upravlinnia platospromozhnistiu v systemi zabezpechennia finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva. Meta kvalifikatsiinoi roboty poliahaie u teoretychnomu obgruntuvanni sutnosti platospromozhnosti ta vdoskonalennia metodychnoho instrumentariiu yii analizu, shcho zabezpechuie pryiniattia obgruntovanykh rishen v systemi zabezpechennia finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva.
Udoskonalennia upravlinnia platospromozhnistiu v systemi zabezpechennia finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva
Keywords: аналіз; analysis; платоспроможність; solvency; ліквідність; liquidity; управління; management; забезпечення; security; підприємство; enterprise; фінансово-економічна безпека; financial and economic security