Зернова продуктивність ячменю ярого залежно від строків сівби та мінеральних добрив в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Житниця України» Широківського району Дніпропетровської області - Десятерик, Аліна Олександрівна; Desyateryk, Alina (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
У роботі наведені результати експериментальних досліджень з сортом ячменю ярого Воєвода. Відмічено, що застосування мінеральних добрив та раннього і оптимального строків сівби збільшувало висоту рослин, збільшувало площу листкової поверхні з 1 га. Найвищі показники врожайності забезпечила забезпечило вирощування сорту Воєвода при ранньому строку сівби на фоні застосування мінерального добрива N60P60.U roboti navedeni rezulʹtaty eksperymentalʹnykh doslidzhenʹ z sortom yachmenyu yaroho Voyevoda. Vidmicheno, shcho zastosuvannya mineralʹnykh dobryv ta rannʹoho i optymalʹnoho strokiv sivby zbilʹshuvalo vysotu roslyn, zbilʹshuvalo ploshchu lystkovoyi poverkhni z 1 ha. Nayvyshchi pokaznyky vrozhaynosti zabezpechyla zabezpechylo vyroshchuvannya sortu Voyevoda pry rannʹomu stroku sivby na foni zastosuvannya mineralʹnoho dobryva N60P60.
Zernova produktyvnistʹ yachmenyu yaroho zalezhno vid strokiv sivby ta mineralʹnykh dobryv v umovakh tovarystva z obmezhenoyu vidpovidalʹnistyu «Zhytnytsya Ukrayiny» Shyrokivsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: ячмінь ярий; spring barley; сорт; variety; строк сівби; sowing period; фази вегетації; vegetation phases; структура урожаю; crop structure