Обґрунтування та розробка заходів із збереження біорізноманіття регіонального ландшафтного парку «Малотернівський» в Дніпропетровській області - Надточа, Валентина Вікторівна; Nadtocha, Valentyna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Практичне значення роботи полягає у можливості використання її результатів під час створення РЛП «Малотернівський», у розробленні управлінських рішень щодо охорони території та подальшого природокористування, а також у формуванні наукової бази для подальших екологічних досліджень регіону. Praktychne znachennia roboty poliahaie u mozhlyvosti vykorystannia yii rezultativ pid chas stvorennia RLP «Maloternivskyi», u rozroblenni upravlinskykh rishen shchodo okhorony terytorii ta podalshoho pryrodokorystuvannia, a takozh u formuvanni naukovoi bazy dlia podalshykh ekolohichnykh doslidzhen rehionu.
Obgruntuvannia ta rozrobka zakhodiv iz zberezhennia bioriznomanittia rehionalnoho landshaftnoho parku «Maloternivskyi» v Dnipropetrovskii oblasti
Keywords: регіональний ландшафтний парк; rehionalnyi landshaftnyi park; Мала Тернівка; Mala Ternivka; екосистема; ekosystema; біорізноманіття; bioriznomanittia; раритетні види; rarytetni vydy; флора; flora; фауна; fauna; заповідання; zapovidannia; антропогенний вплив; antropohennyi vplyv; зонування; zonuvannia; природоохоронні заходи; pryrodookhoronni zakhody