Нормативно-правове регулювання питань державної служби в Україні - Анісімова, Л.; Anisimova, L.; Сичова, Марина Олексіївна.; Sychova, M. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Розвиток конституційних засад державної служби в Україні пов’язаний з прийняттям законів та інших нормативних актів, які регулюють весь спектр суспільних відносин у нашій державі щодо створення організаційних, соціальних, економічних, правових умов реалізації права громадян на державну службу, визначення пріоритетних напрямків у цій діяльності, системного підходу до створення законодавства, яке має складати інститут державної служби, кола державних органів та посадових осіб, що вправі регулювати правовідносини, які виникають у сфері державної служби. Rozvytok konstytutsiinykh zasad derzhavnoi sluzhby v Ukraini poviazanyi z pryiniattiam zakoniv ta inshykh normatyvnykh aktiv, yaki rehuliuiut ves spektr suspilnykh vidnosyn u nashii derzhavi shchodo stvorennia orhanizatsiinykh, sotsialnykh, ekonomichnykh, pravovykh umov realizatsii prava hromadian na derzhavnu sluzhbu, vyznachennia priorytetnykh napriamkiv u tsii diialnosti, systemnoho pidkhodu do stvorennia zakonodavstva, yake maie skladaty instytut derzhavnoi sluzhby, kola derzhavnykh orhaniv ta posadovykh osib, shcho vpravi rehuliuvaty pravovidnosyny, yaki vynykaiut u sferi derzhavnoi sluzhby.
Normatyvno-pravove rehuliuvannia pytan derzhavnoi sluzhby v Ukraini
Keywords: державна служба; derzhavna sluzhba; нормативно-правове регулювання; normatyvno-pravove rehuliuvannia; права громадян; prava hromadian