Ефективність захисту ячменю ярого від базального бактеріозу в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Ніка агро 2020» Камʼянського району Дніпропетровської області - Копіцин, Олег Олександрович; Copicin, Oleg (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
В дипломній роботі розглянуті умови проведення досліджень, застосування препаратів для протруювання. В роботі наведена характеристика фунгіцидів для протруювання. Наведені результати обстеження посівів стосовно ураження рослин хворобою. Приведені дані про механізм впливу фунгіцидів на розвиток базального бактеріозу (бактеріальної плямистості). Надані практичні рекомендації для запобігання травмування, поліпшення її умов на підприємстві. З’ясовний рівень економічної ефективності застосування, запропоновані варіанти обробки фунгіцидними протруювачами для зниження ураженості базальним бактеріозом в умовах господарства були раціональними. V dyplomniy roboti roz·hlyanuti umovy provedennya doslidzhenʹ, zastosuvannya preparativ dlya protruyuvannya. V roboti navedena kharakterystyka funhitsydiv dlya protruyuvannya. Navedeni rezulʹtaty obstezhennya posiviv stosovno urazhennya roslyn khvoroboyu. Pryvedeni dani pro mekhanizm vplyvu funhitsydiv na rozvytok bazalʹnoho bakteriozu (bakterialʹnoyi plyamystosti). Nadani praktychni rekomendatsiyi dlya zapobihannya travmuvannya, polipshennya yiyi umov na pidpryyemstvi. Zʺyasovnyy rivenʹ ekonomichnoyi efektyvnosti zastosuvannya, zaproponovani varianty obrobky funhitsydnymy protruyuvachamy dlya znyzhennya urazhenosti bazalʹnym bakteriozom v umovakh hospodarstva buly ratsionalʹnymy.
Efektyvnistʹ zakhystu yachmenyu yaroho vid bazalʹnoho bakteriozu v umovakh tovarystva z obmezhenoyu vidpovidalʹnistyu «Nika ahro 2020» Kamʼyansʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: патоген; pathogen; фунгіциди; fungicides; протруювання; treatment; базальний бактеріоз; basal bacteriosis; бактеріальна плямистість; bacterial spot