Обґрунтування параметрів і режимів роботи грунтообробного агрегату для смугового обробітку грунту - Токарчук, Іван Миколайович; Tokarchuk, Ivan Mykolaiovych (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
У роботі проаналізовано конструктивні особливості машин та робочих органів для обробітку ґрунту в системах смугового землеробства та встановлено доцільність розробки унікальної конструкції розпушувача для використання на невеликих присадибних ділянках. Розроблено та проаналізовано математичну модель робочого органу. Проведено необхідні експериментальні дослідження для підтвердження основних положень моделі. Проведено необхідні технічні розрахунки. Представлено результати техніко-економічних розрахунків, що підтверджують економічну ефективність впровадження агрегату у виробництво. U roboti proanalizovano konstruktyvni osoblyvosti mashyn ta robochykh orhaniv dlia obrobitku gruntu v systemakh smuhovoho zemlerobstva ta vstanovleno dotsilnist rozrobky unikalnoi konstruktsii rozpushuvacha dlia vykorystannia na nevelykykh prysadybnykh diliankakh. Rozrobleno ta proanalizovano matematychnu model robochoho orhanu. Provedeno neobkhidni eksperymentalni doslidzhennia dlia pidtverdzhennia osnovnykh polozhen modeli. Provedeno neobkhidni tekhnichni rozrakhunky. Predstavleno rezultaty tekhniko-ekonomichnykh rozrakhunkiv, shcho pidtverdzhuiut ekonomichnu efektyvnist vprovadzhennia ahrehatu u vyrobnytstvo.
Obgruntuvannia parametriv i rezhymiv roboty hruntoobrobnoho ahrehatu dlia smuhovoho obrobitku hruntu
Keywords: диски; dysky; смуговий обробіток грунту; smuhovyi obrobitok hruntu; мотоблок; motoblok; розпушувач; rozpushuvach