Штучне відтворення товстолобика білого за використання синтетичного стимулятора нерестового стану - Шкурко, Тетяна Петрівна; Shkurko, T. P.; Shkurko, T.; Shkurko, Tetiana; Skurko, T. P.; Дукач, Олександра Олександрівна; Dukach, Oleksandra; Dukach, O. O. (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
Наведено результати використання різних стимуляторів нерестового стану плідників товстолобика білого за умов штучного відтворення. Виявлено перевагу препарату коропового гіпофізу в дещо швидшому дозріванні самок і віддачі ікри. Середня плодючість самок з використанням препарату «Нерестин 1Б» становила 404,80 тис. шт. ікринок, а при використанні препарату гіпофіза – 429,06 тис. шт. ікринок. Вихід личинок за використання ацетонованих гіпофізів коропа для стимуляції нересту плідників був на 5 % вищим у порівнянні з використанням штучного препарату «Нерестин 1Б». The results of the use of different spawning spawners of white carp weevils under conditions of artificial reproduction are presented. The advantage of the preparation of carp pituitary in the slightly faster maturation of females and recoil of calves was revealed. The average fertility of females using the drug "Nerestin 1B" was 404.80 thousand units. eggs, and when using the preparation of the pituitary gland – 429.06 thousand pieces. eggs. The larvae yield for the use of acetated carp pituitary glands to stimulate spawning spawning was 5% higher compared to the use of the artificial spawning agent "Nerestin 1B".
Искусственное воспроизводство толстолоба белого с использованием синтетического стимулятора нереста
Аrtificial reproduction of the white puppy whole for the use of synthetic stemulator
Keywords: нерестовий стан; spawning state; товстолобик білий; white carp; ікра; caviar; гіпофіз; pituitary gland; «Нересин»; “Neresin”; вихід личинок; larvae outlet